Wie de Ronde van Frankrijk won, het doet er al niet meer toe. Alle ogen en Vlaanderens hoop was gevestigd op Jurgen Van den Broeck uit Morkhoven. Hij had zich perfect voorbereid voor die podiumplaats. Een val in de 9e rit besliste er anders over...

Jurgen had er alles aan gedaan. Hij was topfit, hij had met Femke Herrijgers de vrouw van zijn dromen gevonden, niets stond die podiumplaats in de weg.

Zijn kansen stegen in het begin van de Ronde van Frankrijk. Een aantal kanshebbers op een podiumplaats vielen letterlijk weg. Jurgen reed alert rond. Tot in die 9e rit, één seconde, alles was over...

Jurgen Van den Broeck herstelde vlot van de klaplong en de 2 gebroken ribben. Een snelle revalidatie deed hem toch nog de Ronde van Spanje rijden.

In die Ronde van Spanje zagen we Jan Bakelants uit Olen sterk presteren. Tot hij op het einde van een rit uit een bocht kwam gevlogen en tegen een verkeersbord reed, weg ritzege.

Herentalsenaar Rob Goris liet zich in het eerste profjaar alvast enkele keren opmerken. Nick Nuyens won de Ronde van Vlaanderen, Johan Van Summeren won Parijs-Roubaix. Hij vroeg meteen zijn verloofde Jasmien Van Grieken ten huwelijk. En dat voor de camera's.

Jurgen dacht al aan iets gelijkaardigs. Helaas zijn hij en Femke niet langer een koppel.

2012 wordt zeker beter.